© 2023 by Ryan Fields. Proudly created with wix.com

 
 

urul Iman Binti Ahmad Faisal. Saya berumur 28 tahun dan berasal dari Pulau Pinang. Kini, saya menetap di Southville City, Bangi. Saya merupakan seorang editor sambilan di Syarikat Susu Sejat Entreprise, sebuah syarikat yang menerbitkan buku-buku berkaitan fitness. Saya juga merupakan  graduan sarjana muda lulusan Universiti Putra Malaysia dalam bidang Kesusasteraan Melayu dan kini berada di tahun akhir peringkat sarjana dalam bidang yang sama di Universiti Sains Malaysia.

Ketika menuntut di peringkat sarjana muda, saya berpeluang mengambil kursus penulisan, penyuntingan dan penerbitan sebagai minor. Bermula dari kuliah pertama, saya mula jatuh cinta pada bidang penyuntingan dan menjadikan bidang ini sebagai salah satu sumber pendapatan sampingan. Saya berhasrat untuk menjadikan bidang ini sebagai satu pekerjaan tetap. Menjadi seorang editor bukanlah mudah, tetapi pengalaman, kritikan dan kesilapan mengajar agar diri ini menjadi lebih teliti, positif, dan menepati masa.

“In the end, what makes a book valuable is not the paper it’s printed on, but the thousands of hours of work by dozens of people who are dedicated to creating the best possible reading experience for you.”
― John Green

Projek bersama blogger Sususejat.com. Penyuntingan isi kandungan, susun atur muka surat, dan mereka bentuk muka hadapan kulit buku.

Siri CSS: Celoteh Susu Sejat Edisi 1: Sains Penurunan Berat Badan

Projek E-book bersama pakar dalam kesihatan dan kecergasan, Encik Bahagia Jemali. Penyuntingan termasuklah isi kandungan, susun atur muka surat menggunakan Adobe Indesign, dan mereka bentuk muka hadapan kulit buku menggunakan Adobe Photoshop C4.

Siri E-Book oleh Bahagia Jemali: 15 Rahsia Kurus Cepat

Projek kedua bersama blogger Sususejat.com. Penyuntingan isi kandungan, susun atur muka surat, dan mereka bentuk muka hadapan kulit buku.

Siri CSS: Celoteh Susu Sejat Edisi 2: Senaman dan Kesihatan.

Projek E-book bersama pakar dalam kesihatan dan kecergasan, Encik Bahagia Jemali. Penyuntingan termasuklah isi kandungan, susun atur huruf dan muka surat menggunakan Adobe Indesign, dan mereka bentuk muka hadapan kulit buku menggunakan Adobe Photoshop C4.

Siri E-book oleh Bahagia Jemali: 15 Rahsia Diet Untuk Kurus

 
“ Nurul Iman merupakan editor di syarikat kami. Editor muda berbakat ini turut mempunyai kemahiran dalam rekaan grafik. Berpengalaman sebagai editor bagi siri buku "Celoteh Susu Sejat" selain memiliki ijazah pertama dalam Sastera. Beliau seorang yang professional dan sedia menerima kritikan”.
“Seorang yang mudah berurusan, mempunyai personaliti yang positif, menepati masa dan hasil kerja yang tidak mengecewakan”. - Bahagia Jemali
 
 

Hubungi saya:

010-4634590

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now